Malzemeler
2 Su bardağı) un
Tuz
1 Çay kaçığı kuru maya
½ Tatlı kaşığı şeker
¼ Su bardağı ılık su
150 gr yoğurt
½ kg domates
1 Orta boy soğan
250 gr kıyma
1 Demet maydanoz
5 Diş sarımsak
5 Adet sivri biber (tohumları temizlenmiş)
Karabiber
1 Limon
- Soğanı, maydanozu ve sivribiberi ince ince kıyın.
- Sarmısağı dövün.
- Maya ve şekeri 1/4 su bardağı ılık su ile ezin.
- Limonu sekize bölün.
- Fırınınızı orta ısıda ısıtıp hazırlayın.
- Una 2 çay kaşığı tuz katın ve karıştırın.
- Ortasını havuz biçiminde açın.
- Bir kapta mayaya ılık suyu ve şekeri karıştırın.
- Una mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın.
- Yumuşak hamur elde edin ve ele yapışmaz kıvama gelene
kadar yoğurun.
- Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika ılık ortamda
mayalanmaya bırakın.
- Bu arada harcı hazırlayın.
- Bunun için bir karıştırma kabına domatesi, soğanı,
çiğ kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz
ve karabiberi iyice karıştırın.
- Mayalanmıs hamuru ufak toplar halinde bölün.
- Merdane ile istediğiniz büyüklükte daire şeklinde açın.
- Harcı hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak yayın.
- Bir fırın tepsisini unlayıp lahmacunları içine dizin.
- Fırınınızın orta katında 15 dakika pişirin.
- Lahmacunları sıcak olarak limon eşliğinde servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder