Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Bayram gezi alternatifleri


    Renklerin dans ettiği şehir: Bolu (www.sihirlitur.com )
    Kış aylarında kahverenginin eşsiz tonlarıyla güzelleşen Bolu, nereye bakarsanız bakın yağlı boya tablo gibi bir görüntüye sahip. Eşsiz güzellikteki Gölcük, Bolu'nun Pamukkale'si Akkaya, elma deposu Seben, kaya evlerini gizleyen Solaklar
    Bal teknesi, goldfinger sarısı, ahşap sıcaklığı... Ne derseniz deyin, ben bu renge iyice alıştım. Sonbahar deyince herkesin aklına Yedigöller gelir ama, Bolu'da heryer aynı güzellikte.
    Öyle bir göl düşünün ki, her mevsim, hergün, her saat güzel olsun. İzmir ve Bilecik'teki Gölcük'ten sonra, yine Gölcük. Ama bu kez Bolu'dan. İkinci durak, Bolu'nun Pamukkale'si Akkaya. Sonra da kaya evlerini görmeye Seben ilçesi Solaklar köyüne gideceğiz. Turumuz boyunca dağ havası iştah açıp acıktırdığı için Bolu dağında kebap yiyecek, Akkaya'da maden suyu çeşmesinde hazmettiren sudan içecek, yemek üstüne de Seben'de kokulu elmalardan alacağız.
    ***********************************
    Kıbrıscık
    Gölcük çıkışında ikiye ayrılan yolun sol tarafını Kıbrıscık yönünde takip ederseniz otomobil kullanmanın zevkli sürüş sağlayacağı farklı bir güzergahta yol alarak İnözü Kanyonuna bitiminde ise Beypazarı'na ulaşılıyor. Bu yol boyunca Seben Kızıkköyü yaylasında yazın köylülerin yayla evi olarak kullandıkları kışın bom boş duran ağaç evler hoş görünümlü olup,işi bilen bir işletmecinin elinde küçük bir tadilatla hafta sonu turizm amaçlı kullanılabilir güzellikte gelecek vaat ediyor. Yolun sola dönen kısmında ilerleyenler, Ayman Yaylası içinde cılız bir derenin akışına paralel orman ağaçları arasında yol alıyorlar. Bakırlı Yaylası iki küçük yerleşim arasında geçilirken, Karaköy de dişli ve yosunlu kayalar dikkat çekiyor. Kıbrıscık sonrası yosunlu yeşil kayalar bu defa uzak tepeleri süslüyor. Cuma Deresi yatağında bulunan köprü, kanyonun iniş ve çıkışında geçit görevi görüyor. Karşınıza çıkacak olan Yazıcıada köyü hepsi aynı renk olan ağaç evleri ile şirin ve sıcak bir görünüm sergiliyor. Yol üzerinde küçük bir gölün çevresinde yer alan "Karagöl Orman İçi Dinlenme Tesisleri" Beypazarı'na 34 km kala görülüyor. Bu noktadan itibaren başından beri devam eden asfalt yol 1650 rakımlı yüksekliğe erişip Taşocağı geçidi ile aşıldıktan sonra İnözü Kanyonu tüm güzelliği ile Beypazarı öncesinde ilçeye hoş geldiniz diyor.
    ***********************************
    Konaklama için size bir kaç tanede otel ismi buldum
    Abant Palace
    Tel: (0-374) 2245012

    Abant Oteli
    Tel: (0-374) 2245033
    Termal Otel
    Tel: (0-374) 2628472

    Kartal Otel
    Tel: (0-374) 2345005

    Dorukkaya Otel
    Tel: (0-374) 2345026

    Gölcük Kır Gazinosu
    Tel: (0-374) 2628490

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda