Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Derya Baykal 23.01.2009 Krepli Lahmacun Tarifi

    2 Su bardağı) un
    Tuz
    1 Çay kaçığı kuru maya
    ½ Tatlı kaşığı şeker
    ¼ Su bardağı ılık su
    150 gr yoğurt
    ½ kg domates
    1 Orta boy soğan
    250 gr kıyma
    1 Demet maydanoz
    5 Diş sarımsak
    5 Adet sivri biber (tohumları temizlenmiş)
    Karabiber
    1 Limon





    - Soğanı, maydanozu ve sivribiberi ince ince kıyın.
    - Sarmısağı dövün.
    - Maya ve şekeri 1/4 su bardağı ılık su ile ezin.
    - Limonu sekize bölün.
    - Fırınınızı orta ısıda ısıtıp hazırlayın.
    - Una 2 çay kaşığı tuz katın ve karıştırın.
    - Ortasını havuz biçiminde açın.
    - Bir kapta mayaya ılık suyu ve şekeri karıştırın.
    - Una mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın.
    - Yumuşak hamur elde edin ve ele yapışmaz kıvama gelene
    kadar yoğurun.
    - Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika ılık ortamda
    mayalanmaya bırakın.
    - Bu arada harcı hazırlayın.
    - Bunun için bir karıştırma kabına domatesi, soğanı,
    çiğ kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz
    ve karabiberi iyice karıştırın.
    - Mayalanmıs hamuru ufak toplar halinde bölün.
    - Merdane ile istediğiniz büyüklükte daire şeklinde açın.
    - Harcı hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak yayın.
    - Bir fırın tepsisini unlayıp lahmacunları içine dizin.
    - Fırınınızın orta katında 15 dakika pişirin.
    - Lahmacunları sıcak olarak limon eşliğinde servis yapın.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda