![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMLORp4zwIz5plFAu-Fhys0uX2GGaS0kLIkUE5RyJ4tvtJAQ6ltxYozvtmAKgiSe8Q-_nB6JK5vGYyABFMJxHf4RDkpVIYdjvVZDCLDlPsYovZffejNpQBxrQcHXLUbt2bBq-P11iewy32/s400/kurabyezz2.jpg)
MALZEME:
125gr margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
3 su bardağı un,
1 pkt hamur kabartma tozu,
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
İÇ HARCI:
3 orta boy elma
1 çay bardağı ezilmiş çeviz
1 çorba kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
Elmaları soyudukdan sonra rendeleyip içine çevizi ve bir yemek kaşığı
toz şekeride ekleyip elmalar suyunu çekinceye kadar pişirin içine tarçını ekleyip karıştırdıkdan sonra soğumaya bırakın.
Hamuru için oda sıcaklığında erimiş margarini,sıvı yağı,kabartma tozunu,yoğurdu ve yarım çaybardağı pudra şekerini karıştırıp
yoğurun.Hamuru 3 eşit parçaya bölün.3-4 mm kalınlığında açarak
üçgen şeklinde 12 eşit parça olarak kesin.üçgenlerin geniş kısımlarına hazırladığınız içden bir miktar bırakarak rulo şeklinde hepsini sarın.margarinle yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.fırından aldıkdan sonra kalan pudra şekerinide üzerine eleyin.dilerseniz soğudukdan sonra buzdolabı poşetiyle buzlukta bir kaç hafta saklayabilirsiniz.misafiriniz gelmeden 1 saat önce çıkarın tazeliğinden hiçbirşey kaybetmez..Afiyet olsun..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder