Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    ISPANAKLI KOLAY BÖREK


    Hamur malzemeleri:
    100 gram margarin
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek, beyazı hamura konacak)
    1 paket kabartma tozu
    Alabildiğince un
    Çörek otu
    İç malzemeleri:
    1 kilo ıspanak
    2 adet kuru soğan
    Biraz sıvı yağ
    Tuz, karabiber

    Yapılışı: Ispanakları yıkayıp temizleyin. Çok az su koyup 5-10 dakikda haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Haşlanmış ıspanakların suyunu süzün ve soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin. 5 dakika kadar kavurun ve ocaktan indirmeden kararınca tuz ve karabiber ekleyin. Soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru iki paraçaya bölün ve tepsinizin büyüklüğünde açın. Hafif yağladığınız tepsiye hamurun bir parçasını yayın. Üzerine ıspanaklı karışımı yayın. Diğer parçayı da üstüne kapatıp yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu ile süsleyin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda