Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Kahve yapmanın püf noktaları


    Kahve yapmanın püf noktaları 
    Her ne kadar iyi ve taze kahve ilk şart olsa da bazı küçük detaylara dikkat ederek kahvenin lezzetine lezzet katabilirsiniz... 
    Kahve tercihi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bu nedenle damak zevkinize uygun kahveyi küçük denemeler yaparak kendiniz bulabilirsiniz. Değişik kahveler ve demleme metodlarını deneyerek değişik tatlara ulaşabilirsiniz.

    KAHVE DEMLEMENİN TEMELLERİ
    İyi ve taze kahve çekirdeği almak tabii ki ilk şart.
    Kahve çekirdekleri demleme işleminden hemen önce öğütülün. Ekipmanınızı en uygun öğütme derecesine (kalın-ince) ayarladığınızdan emin olmalısınız. Eğer çok ince öğütürseniz kahvede acılaşma meydana gelir ve filtreler tıkanabilir.

    Kahvenizin tadının her zaman taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız ekipmanınızın temizliği çok önemli. O yüzden temiz bir kahve demleyicisi kullanın. Ekipmanınızda yağ ve reçine atıkları kalmışsa kahvenin tadında acılaşma meydana gelebilir.

    Kahvenin % 98’inin su olduğunu göz önünde bulundurarak en iyi tada ulaşabilmek için mutlaka filtre edilmiş su veya şişe suyu kullanın.
    6 oz (190 ml) su için 5gr. öğütülmüş kahve kullanın. Koyu veya hafif bir kahve demleyebilmek için suyun oranıyla değil de kahvenin oranıyla oynayın. Sizin damak zevkinize uygun olan lezzeti deneme yanılma yöntemiyle elde edebilirsiniz.

    Kahveyi tazeyken için. Demleme işleminden hemen sonra kahveyi ısı geçirmez bir pota veya termosa da koyabilirsiniz. Demlenmiş kahveyi ısıtıcı üzerinde tutmayın ve asla tekrar ısıtarak içilmeyin.

    DEMLEME İŞLEMİNDE KALİTEYİ BELİRLEYEN ÖNEMLİ ETKENLER:
    Kahve çekirdeğinin tazeliği öğütme işleminin derecesi ve suyun kalitesidir. Bu üç önemli noktaya dikkat ederek iyi bir kahve yapabilirsiniz. Değişik kahve yapma tekniklerini ve demleme metodlarını denemelisiniz ve değişik kahvelerden tatmalısınız.

    TAZE KAHVE ALDINIZ PEKİ SONRASI?

    Aldığınız kahveyi nasıl saklamalısınız?
    Hava nem ve ışık taze kahvenin en büyük düşmanlarıdır. Bundan dolayı taze kahve çekirdeklerini her zaman ışık ve hava geçirmeyen kaplarda dolap ve tezgah içinde serin ve kuru ortamlarda saklamalısınız.

    Kahve çekirdeklerini veya öğütülmüş kahveyi buzdolabında ve derin dondurucularda asla saklamayın. Kahve yaşayan bir organizma olduğundan buzdolabında saklandığında nem ile beraber çekirdekler arası etkileşim başlar ve gerçek aromasını lezzetini kaybeder.

    En iyi sonucu elde etmek için taze kahve çekirdeklerini iki hafta içinde tüketmelisiniz. Maksimum lezzete ulaşmak için de kahve çekirdeklerini demlemeden hemen önce öğütmelisiniz.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda