Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    SAÇ DöKÜLMESİ

    Saç dökülmesinin başlıca nedenleri
    Uygunsuz saç bakımı ve kozmetik ürün kullanımı: Saça uygulanan her türlü boya, renk açma, saçı düzleştirme veya perma gibi yöntemler uygun koşullarda yapılmazsa saça zarar verebilir.

    Bu yöntemlerin sık sık veya aynı anda uygulanması da saçı zayıflatıp kırılmasına neden olabilir. Saçı çeken saç şekillerinin de ( atkuyruğu, örgü, saçı sıkı lastiklerle toplama gibi ) sıklıkla uygulanmaması gerekir çünkü saç diplerine etki eden sabit çekme kuvveti saç kaybına neden olabilir. Saçı sık sık yıkamak, taramak ve fırçalamak da saçı kırabilir.

    Saçı sampuanladıktan sonra saç kremi kullanmak saç taranmasını kolaylaştırır.

    Saç ıslakken daha kırılgandır bu nedenle havlu ile saçı ovalayarak kurutmaya çalışmak, taramak ve fırçalamaktan kaçınılmalıdır. Geniş ağızlı ve düz uçlu taraklar tercih edilmelidir.

    Ailesel saç kaybı : Saç dökülmelerinin en sık sebebi kalıtsal özelliktir. Bu kalıtıma sahip olan kadınlarda da saçlarda azalma görülür ancak kellik oluşmaz. Bu duruma 'Erkek Tipi Kellik' denir, 10-20-30'lu yaşlarda başlayabilir. Son zamanlarda yeni tıbbi tedavi seçenekleri sunulmasına rağmen kalıcı bir düzelme sağlamak saç transplantasyonu dışında henüz mümkün değildir. Hasta için uygun olacak yöntem doktor tarafından seçilmelidir.
    Alopesi areata: Bu tip saç kayıplarında düzgün yüzeyli, para büyüklüğünde veya daha geniş yuvarlak yama tarzı alanlar oluşur. Nadiren tüm saç ve vücut kıllarında kayıp oluşabilir. Çocuk ve erişkin her yaşta gözlenebilir. Saç dökülmesini yapan neden bilinmemektedir. Bir çok hastada saçlar kendiliğinden büyür. Şiddetli ve uzun süren durumlarda sürme veya ağızdan tedaviler uygulanabilir.
    Doğum sonrası: Gebe bayanlarda saçlarının büyük bir kısmı büyüme halindedir. Doğum sonrası saçlar saç büyüme döngüsünün dinlenme fazına geçerler. 2-3 ay içerisinde saçların aşırı miktarda döküldüğü fark edilebilir, bu süreç 1-6 ay kadar sürebilir ve çoğunlukla saçlar büyüyerek eski miktarlarına ulaşırlar.
    Yüksek ateş, ağır enfeksiyon ve soğuk algınlığı: Hastalıklar saçların dinlenme evresine girmesine neden olabilir. Yüksek ateş ve ağır bir hastalıktan 4 hafta ile 3 ay sonra yoğun bir saç kaybı gelişebilir. Zaman içerisinde saçlar tekrar eski halini alır.
    Tiroid hastalıkları: Fazla ve az çalışan tiroid bezi saç kaybına neden olabilir. Tiroid hastalıkları laboratuar testleri ile araştırılabilir. Tiroid hastalığının tedavisi ile saç kayıpları da düzelir.
    Eksik protein içerikli beslenme: Proteinden fakir diyetler yapan veya anormal beslenme alışkanlığına sahip kimselerde protein eksikliği oluşur ve vücut proteini muhafaza etmek için saçları dinlenme evresine sokar. 2-3 ay sonra yoğun bir saç kaybı oluşur. Saç kökleri zayıflar. Bu durum diet ile yeterli miktarda protein alınımı ile düzelebilir.

    İlaçlar: Bazı ilaçlar geçiçi bir süre saç dökülmesine neden olabilir. Romatizma, gut, depresyon, kalp hastalığı, yüksek tansiyon için reçete edilen ilaçlar ve yüksek doz A vitamini saç dökülmesi yapabilir.
    Kanser tedavileri: Bazı kanser tedavileri saç hücrelerinin bölünmesini durdurabilir. Saçlar deriden çıkınca zayıflar ve kırılır. Bu durum terapiden 1-3 hafta sonra gerçekleşir ve hastalar saçlarının %90 'ını kaybeder , terapi sona erdikten sonra saçlar tekrar büyüme gösterir ve eski haline döner.
    Doğum kontrol hapları: Doğum kontrol hapı kullanan bir bayanda saç dökülmesi sıklıkla kalıtsal bir yatkınlıkla oluşabilir. Saç dökülmesi gelişirse haplar Kadın-doğum doktorları tarafından değiştirilmelidir. Hap kullanımını kesen bir bayanda 2-3 ay sonra saç dökülmesi başlayabilir ve 6 ay kadar sürebilir. Bu durum doğum sonrası gözlenen saç dökülmesi mekanizması ile benzerdir.
    Düşük serum demir düzeyi: Demir eksikliği saç dökülmesine neden olur. Bazı insanlar demiri besinsel olarak eksik alırken bazılarında ise demirin bağırsaklardan emilimi yetersizdir. Bayanlarda adet kanamaları nedeni ile demir eksikliği daha sık görülür. Demir eksikliği laboratuar testleri ile araştırılıp, demir hapları ile tedavi edilmelidir.
    Büyük cerrahi girişimler ve kronik hastalıklar: Büyük cerrahi operasyon geçiren hastalar 1-3 ay içinde aşırı bir saç dökülmesi fark edebilirler. Bu durum birkaç ay içinde geçer. Ağır kronik hastalığı olan hastalığı olan kişilerde saç kaybı ömür boyu devam eder.
    Mantar hastalıkları: Küçük yamalar halinde kabuklanmalar ile başlayıp yayılabilir, saçlarda kırılma saçlı deride kızarıklık şişlik ve hatta sızıntıya neden olabilir. Bu bulaşıcı hastalık çocuklarda daha sık görülür ve ilaç ile tedavi edilmelidir.
    Trikotilomani ( Saç koparma hastalığı ): Çocuklar ve bazen erişkinler saç, kaş veya kirpiklerini koparıncaya kadar çekebilirler ve bunu bir alışkanlık haline getirirler. Böyle durumlarda psikoloji danışmanlarına başvurulması uygundur.
    Saç Dökülmesinde ETG ile Tedavi Yöntemi
    ETG NEDİR? ElectroTrichoGenesis (ETG), elektrik enerjisi ile saçları canlandırmaya yönelik tasarlanmış bir medikal teknolojidir. ____ ETG cihazı ergonomik olarak tasarlanmış bir koltuktur ve üzerinde elektrotlar bulunan yarı küresel bir başlık içerir.
    NASIL ÇALIŞIR? ETG cihazının başlığı ile hastanın kafa derisi birbirine direk temas etmez. Enerji, başlığın içinde oluşan düşük seviyeli elektrik alanı ile pasif olarak kafa derisine iletilir. ____ Bu elektrik alanı küçük doku penetrasyonu ile kafa derisini uyarmak için kullanılan düşük frekanslı, düşük yoğunluklu elektrostatik puls (minik vuruş darbeleriyle) oluşturulur.
    TEDAVİ SÜRESİ____ Hastanın genetik geçmişi, tedavi sırasındaki saçsızlık oranına bağlı olarak 6 ila 12 hafta içinde hasta tedaviye olumlu cevap verir. Tedavi istenilen sonuca ulaştığında, yararlı etkilerin devam etmesi için ortalama 3-6 hafta/hafta da 1 kez tekrarlanmalıdır.
    ETKİ MEKANIZMASI____ Yapılan çalışmalar, ETG tedavisinin, uygun adaylarda genetiksel saç dökülmesinde (androgenetik alopecia) güvenli ve etkili bir klinik tedavi olduğunu göstermiştir। Elektrik alanında araştırma yapan araştırmacılar; elektrik akımı ile oluşan uyarının, kemiklerin iyileşmesine ve yumuşak dokuların onarılmasına yardımcı olduğunu belirlemiştir. Araştırmacılar ETG cihazının etkisi ile “baskın saç foliküllerinin” spesifik akım seviyelerine ve dalga çeşitlerine tepki verdiğini saptamıştır.


    Bazen saçlarımız söz dinlemez ve bizi çileden çıkarır. Ama üzülmeyin baharatlarla uygulayacağınız birkaç basit yöntem, saçlarınıza canlılık ve parlaklık kazandıracak
    Kadınların en büyük güzellik silahı saçlarıdır. Fakat dökülme, kepek, cansız ve zayıf saçlar çoğu zaman güzelliğimize gölge düşürür. Oysa evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.
    Kepeklenme sorunu için
    Büyük bir organizasyona davetlisiniz. Çok güzel, siyah bir elbise giydiniz. Ama saçlarınızdan omuzlarınıza dökülen kepekler tüm güzelliğinize gölge düşürüyor. Sık sık bu sorunu yaşıyorsanız, bir parça pamuğun üzerine zeytinyağı döküp saç derisine hafifçe masaj yapın. Yarım saat sonra saçınızı yıkayın. Bu uygulamayı yapmadan önce saçınızı iyice fırçalayarak kepeklerin gevşemesini sağlayın.
    Saçlarınız dökülüyorsa

    Her sağlıklı insanın ortalama 100 bin saç teli vardır. Her saç telinin ömrü de 2 – 6 yıl arasında değişir. Günde 100 saç teli kaybetmek normaldir. Çünkü saçlar yeniden uzar. Fakat aşırı saç dökülmesine karşı önlem almak gerekir. Yumuşak bitkisel şampuanlar, saç dökülmesini büyük oranda önler. Eğer saç deriniz çok kuruysa, haftada bir kez, saçınızı şampuanlamadan önce başınıza yumuşak, yağlı bir sabunla masaj yapın. Saçlarınızı yıkarken, mutlaka sıcak yerine ılık su kullanmayı tercih edin.Saçlarınızı kurutma makinesiyle kuruturken dikkat edin. Çünkü sıcak ve kuru hava saç uçlarının kırılmasına sebep olur. En iyisi saçların kendi kendine kurumaya bırakılmasıdır. Kimyasal maddelerle saçlarınızın rengini açmaktan kaçının. Aksi taktirde saçlarınıza zarar verirsiniz. Haftada 2 - 3 kez de bira kürü uygulayın. 0,3 litre birayı saçınıza ve saç derinize dökerek masaj yapın. 15 - 20 dakika sonra ılık suyla yıkayın ve kendi kendine kurumasını bekleyin.
    Saç dökülmesini önlemek için

    Soğan masajı:Soğan, saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar. Bir soğanı ikiye bölün ve saçlarınızı yıkarken saç derinize birkaç dakika masaj yapın. Soğan kokusunu gidermek için de masajdan sonra yumuşak bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. Bunu haftada 1 - 2 kez tekrarlayın.Elma sirkesi kürü:Elma sirkesi, yıpranmış saçları onarır ve böylece dökülmelerini önler. Yarım litre ılık suya dörtte bir litre elma sirkesi ilave edin. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımı saçınıza dökün ve birkaç dakika saç derinize hafifçe masaj yapın. Masajdan sonra saçınızı durulamayın ve kendi kendine kurumasını bekleyin. Haftada 1 - 2 kez bu işlemi tekrarlamaya çalışın.Bir diğer öneri:
    60 gr Hintyağı
    50 gr saf zeytinyağı
    50 gr lavanta suyuHepsini birlikte karıştırın. Banyo yapmadan 30 dakika önce bu karışımı saçınıza sürün ve bekleyin. Ardından saçınızı sabunla yıkayın. Bu işlemi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
    Uzmanlar ayrıca, saç dökülmesini önlemek için kadın ve erkeklere ayrı tavsiyelerde bulunuyor:


    Erkekler için:2 litre suya 50 gr dulavratotu kökü katın ve 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra 30 dakika demlenmesini bekleyin ve sonra saçınızı bu karışımla yıkayın.Kadınlar için:
    Saç diplerinizi ılık suyla ıslatın ve has zeytinyağı sürün. Ardından saçınıza bir havlu sarın ve bu şekilde yatın. Ertesi sabah saçlarınızı kükürtlü sabunla yıkayın.
    İki litre sıcak süte limon damlatın ve dibe çökmesini bekleyin. Sütün üstte kalan kısmını diğer kısımdan ayırın ve ılık hale geldikten sonra saç diplerinize bununla masaj yapın. Sonra saçlarınızı durulayın ve sıcak bir havlu sararak yatın. Sabah kalktığınızda saçlarınızı beyaz sabun ve sıcak suyla yıkayın.
    Bir litre kaynar suyun içine bir tutam ısırgan otu atın ve sonra yarım saat demlenmesini bekleyin. Akşamları saç diplerinize bu karışımla masaj yapın ve ardından saçlarınızı yıkayın.
    Saç diplerinize susam yağı sürün ve 3 - 4 saat bu şekilde bekleyin. Sonra saçınızı en az 4 - 5 kez sıcak suyla yıkayın. Bu işlemi üç haftada bir tekrarlayarak hem saçınızın dökülmesini önleyebilir hem de parlamasını sağlayabilirsiniz.
    Çiğ yumurta sarısını yarım litre ılık suyla karıştırın ve akşamları saç diplerinize sürün. Sonra saçınıza bir havlu sarın ve sabaha kadar bu şekilde yatın. Sabah kalktığınızda saçınızı ılık suyla ve beyaz sabunla yıkayın. Olumlu sonuç alabilmek için bu işlemi 3 - 4 gün devam ettirin.

    Saçları güçlendirmek için
    50 gr adaçayı
    Bir çay bardağı lavanta
    Bir çay bardağı kekik
    Bir çay bardağı atkuyruğu otu
    Bir litre suTüm bitkileri bir litre suda 10 dakika kaynatın. Süzdükten sonra sabah ve akşam saç diplerine bununla masaj yapın.Saçları kuvvetlendirmenin başka bir yolu da defne tohumunu kaynatmak ve suyunu saç diplerine sürmektir.
    Saçları beslemek için
    Bir miktar badem yağı
    Bir miktar zeytinyağı
    Bir yumurta sarısıHepsini birbirine karıştırın ve iki haftada bir bu karışımla saç diplerinize yumuşak bir şekilde masaj yapın.
    Saçın rengini açmak içinDört çorba kaşığı dövülmüş revent kökünü üç bardak sıcak suda 30 dakika bekletin.Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımla durulayın.
    Koyu renk saçı parlatmak için
    İki çorba kaşığı biberiye
    İki bardak suBiberiyenin üzerine sıcak suyu dökün ve 30 dakika çekmesini bekleyin. Saçınızı yıkadıktan sonra durularken bu karışımı kullanın.
    Saça hacim vermek ve şekillendirmek içinEn iyisi açık renk saça sarı röfle attırmaktır. İnce telli saçlarda ne kadar çok değişik renk bulunursa, saç o kadar dolgun gösterir. Saçlarınızı şekillendirirken de sadece saç uçlarına jöle veya köpük sürmeyi tercih etmelisiniz.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda