PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 28
![](http://4.bp.blogspot.com/_IbY8i9PDMR4/SP2_qijSsFI/AAAAAAAAAUU/ZVbzqTSmE3Q/s400/Cansunur%28034%29.jpg)
MALZEME:
100 gr tereyağ (eritilmiş)
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 çaybardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı pekmez
3-5 adt kuru kayısı (küçük doğranmış)
1 çay bardağı ezilmiş fındık içi
Aldığı kadar un
Süt, yumurta, pekmez ve tereyağını çukur bir kapta elmikseriyle bigüzel çırpıyoruz,sonra irmik, nişasta ve unuda katıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.ezilmiş fındık içini, kayısı parçacıklarınıda içine karıştırdığımız hamurumuzu yarım parmak kalınlığında açıp istediğimiz kalıplarla şekilendirip yağlı kağıt serdiğimiz tebsiye dizelim.170 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.yumuşacık büküvilerimiz hazır ufaklıklara afiyet olsun:)) Bu tarif biryaş üstü bebekler için 1 yaşın altındakiler için fındık içi,kayısı ve yumurta beyazını eklemedenda yapabilirsiniz.sütle, meyve suyuyla ezip gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz bebişlere.
Bu tarifimide PDÇSE 28 in ev sahibesi yasemin'e yolluyorum.Çok güzel tarifler gelmiş tıklamadan gitmeyin emi:))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder