Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Nevresim takımı nasıl dikilir

    Nevresim dikiyoruz

    Bugün sizlere yorganı koruyan ve görünüşünü değiştiren nevresimlerin dikimini anlatacağım.
    Kesim Talimatı: Yorganın ölçüsünü alarak nevresimin bitmiş ölçüsünü belirleyin. Bitmiş nevresim yorganla aynı ölçüde olabileceği gibi alttaki yorganı sıkıca sarabilmesi için 5 cm. daha kısa ve dar olabilir. Nevresimin önünün kesim ölçüsü, bitmiş ölçüden 2.5 cm. daha geniş ve daha uzundur. Birden çok kumaş eni gerektiğinde, nevresimin orta bölümü için bir tam en, her yan için de enlemesine iki eşit parça kesin. Birbirine dikmek için her parçaya 1.3 cm.`lik dikiş payı ekleyin. Nevresimin arkasını önüyle aynı ende ve önden 3.8 cm. daha kısa olarak kesin. 9 cm. genişliğinde ve nevresimin arkasının kesim eni ile aynı boyda bir fermuar şeridi kesin. Düz biye ya da büzgülü kalın biye için kumaş şeritler kesin.

    Gerekenler:
    * Mefruşat kumaşı.
    * İki fermuar, her biri 56 cm. uzunluğunda.
    * Biye.
    1. Dikme: Fermuar şeridinin üst kenarlarını ve nevresimin arkasının alt kenarını, overlok dikişiyle ya da zikzak dikişle dikin. Fermuar şeridinin bitmiş kenarını 1.3 cm. alta, arkanın bitmiş kenarını da 2.5 cm. alta katlayıp ütüleyin.
    2. Yerleştirme: Fermuar başları ortada karşılayacak ve fermuar şeritlerinin kenarları kat yerinde olacak biçimde, kapalı fermuarı nevresimin arka yüzündeki dikiş payı üstüne yüz üstü yerleştirin. Fermuar ayağı kullanarak, fermuar şeridinin bir yanını dikin.
    3. Çevirme: Ön yüzü çevirin. Fermuar şeridinin ütülü kenarını, fermuarın dikişli kenarı boyunca iğneleyin, ütülü kenar yakınından dikin. Fermuar uçlarına geri dikiş yapın.
    4. Dikme: Bir fermuarın bitimini enlemesine dikin. Sonra fermuardan nevresimin yanına doğru bütün katlara süt dikiş yapın. İşlemleri fermuarın öbür bitimi için de tekrarlayın. Fermuarı açın.
    5. Biye geçirme: Kenarlara biye geçirin (isteğe bağlı) ve yastık kılıfları için nevresimin önünü arkasına dikin. Nevresimin ön yüzünü çevirip, yorganı içine yerleştirin.
    Elif ALCI

    kaynak:arsiv.sabah.com.tr

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda