Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Tulumba Tatlisi Tarifi


    için Malzemeler :
    • 4,5 su bardağı un
    • 4,5 su bardağı su
    • 6 adet yumurta

    Şerbeti için;


    • 4 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı su

    Kızartmak için;


    • Mısır özü yağ

    Tulumba Tatlısı
    yemeğinin hazırlanışı:
    Suyu tencereye koyup kaynatın. Unu içine koyup karıştırın. Kısık ateşte 5 dk. kadar pişirin. Ilıyınca içine yumurtaları tek tek kırıp karıştırın.Karıştırma işlemini mikser yardımıyla yapın. Hamuru sıkma torbasına doldurun.

    Tavaya yağı koyun. Yağ kızmadan önce hamurları sıkıp kızartmaya başlayın. Ateş harlı hale gelince 10 dk. daha kızartın. Ocakta suyu ve şekeri karıştırarak tatlının şerbetini hazırlayın.

    Kızaran tulumbaları şerbet kasesinin içine atıp şerbeti çekmelerini sağlayın. Tatlının fazla şerbetini süzerek tabaklara servis yapın.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda