![](http://www.yumurtasepeti.net/blog/wp-content/uploads/2009/03/bakla.jpg)
kilo taze bakla
1adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet dereotu
tuz, şeker ,limon
2 yemek kaşığı un
2adet sarımsak
1 kase yoğurt
Yapılışı
Baklaların kararmaması için 1 yemek kaşığı un ,su, ve sıktığımız limonun suyu ve kabuğu hepsi çırpılır kılçıklarını alıp ayıkladığımız ve yıkadığımız baklaları bu karışımın içine atarız .
Sıvıyağın içine yemeklik doğradığımız soğanlar ilave edilir ve kavrulur, pembeleşen soğanlara unlu sudan çıkardığımız baklalar süzgeçe alınıp, kavrulan soğanlara ilave edilir. Biraz kavrulur tuzu,şekeri, konulur.Üzerine 1 yemek kaşığı un serpilir . Sıcak su baklanın üzerine çıkana kadar konur kapağı kapanır ve pişirilir.
NOT :karıştırılmadan sallayarak pişirilir.Soğuyunca üzerine dereotu serpilip sarımsaklı yoğurtla servis yapılır .
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder