Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    ZEYTİNYAĞLı BAKLA

    Malzemeler
    kilo taze bakla
    1adet kuru soğan
    1/2 çay bardağı sıvı yağ
    1/2 demet dereotu
    tuz, şeker ,limon
    2 yemek kaşığı un
    2adet sarımsak
    1 kase yoğurt

    Yapılışı

    Baklaların kararmaması için 1 yemek kaşığı un ,su, ve sıktığımız limonun suyu ve kabuğu hepsi çırpılır kılçıklarını alıp ayıkladığımız ve yıkadığımız baklaları bu karışımın içine atarız .

    Sıvıyağın içine yemeklik doğradığımız soğanlar ilave edilir ve kavrulur, pembeleşen soğanlara unlu sudan çıkardığımız baklalar süzgeçe alınıp, kavrulan soğanlara ilave edilir. Biraz kavrulur tuzu,şekeri, konulur.Üzerine 1 yemek kaşığı un serpilir . Sıcak su baklanın üzerine çıkana kadar konur kapağı kapanır ve pişirilir.

    NOT :karıştırılmadan sallayarak pişirilir.Soğuyunca üzerine dereotu serpilip sarımsaklı yoğurtla servis yapılır .

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda