Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Diyabet Nedir? Diyabet Hakkinda Bilgi


    Pankreastan salgılanarak kan şekerinin kullanımını düzenleyen insülin hormonunun yetersizliği sonucunda gelişen karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmalarındaki bozukluklarla seyreden bir metabolizma ve endokrin hastalığıdır.
    İnsüline bağımlı (Tip I), insüline bağımsız (TipII), gebelik diyabeti, malnütrisyen diyabeti başlıkları altında sınıflandırabiliriz.

    Oluşum nedenleri; Kalıtım, şişmanlık, gebelik, uzun süre ilaç kullanımı ( diüretik, kartikkostreoid .. vb.), enfeksiyonlar,
    fiziksel ve psikolojik travmalar ve bazı pankreas hastalıkları.

    Diyabet enfeksiyonlara sık yakalanmak damar bozukluklarına, gangrenlere, retinopati (göz bozuklukları), nefropati ( böbrek bozuklukları), nöropati ( bacak sinir sisteminde bozukluk), sinir sistemi bozuklukları ve komaya ( Hiperglisemi (yüksek kanş ekeri), Hipoglisemi (düşük kan şekeri) neden olur.

    Tedavisi Açlık kan şekerini normal sınırlarda tutmakla mümkündür. Açlık kan şekerini normal sınırlarda tutmak ise diyetle mümkündür. Unutulmaması gereken insülin ve oral antidiyabetiklerin diyet yapılmaksızın tedaviye maksimum düzeyde cevap vermeyeceği gerçeğidir.

    Şeker hastası, diyetini yaparken diyetisyeni tarafından verilmiş beslenme eğitimini göz önünde bulundurmalıdır.



    Dyt.Hülya Akgün

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda