Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    İŞTE YAHUDİLERİ KORKUTAN HADİS...DUA KAMPANYASINA DEVAM EDİYORUZ


    Yahudilerin bir hadis-i şerifte yer alan değerlendirmeden korkup İsrail'in her yanına aynı ağaçtan dikme gayreti içinde olduğunu biliyor muydunuz? İşte o hadis-i şerif...


    Ortadoğu’daki gelişmeleri yakından izleyen, başta İsrail olmak üzere bölge ülkelerine sık sık gelip giden ve bu coğrafyanın tarihsel sürecine ilişkin çok sayıda yayını bulunan tarih profesörü bir dostum bana önceki gün; “Yahudiler İsrail’de en çok hangi ağacı dikiyorlar ve bunun sebebi nedir biliyor musunuz?” diye sordu.

    Kendisine, özellikle tarım konusunda İsraillilerin dünyanın en önemli araştırmalarına imza attıklarını biliyorum ama bir ağaca karşı özel ilgileri olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim dedim. İsrail’e de şimdiye kadar hiç gitmediğimi söyledim. Kısacası sorunun cevabı bende yoktu.

    Verdiği cevap çok ilginç oldu. Yahudilerin İsrail’de en çok diktikleri ağacın gargat ağacı olduğunu, bunun nedeninin ise bir hadis- i şeriften kaynaklandığını söyledi. “Yahudiler hadis-i şeriflere itibar ediyorlar mı ki” dedim. Etmiyorlar ama yine de içleri rahat değil. Tedbiren de olsa yine de bu ağacı dikmekten geri kalmıyorlar dedi. Sonra Peygamber Efendimizin konuyla ilgili bir hadis-i şerifini okudu.

    Tarihçi dostumun yanından ayrıldıktan sonra bu hadis-i şerifi kaynaklarıyla birlikte sizlerle paylaşmak üzere kütüphanemdeki kitaplardan aradım buldum.

    İlginçtir, hadis-i şerif daha çok kıyamet alametlerinin zikredildiği bölümlerde geçiyor. Kaynaklarda kıyamet alametleri sıralanırken, fitnenin artması, Yahudilerin Müslümanlara yönelik taşkınlık ve zulmü inanılmaz boyutlara varınca, sabır sınırı taşıp artık bu zulme bir dur demek isteyen Müslümanların kendilerini bulup cezalandırmasından çekinen Yahudilerin bulabildikleri her yere kaçıp saklanacağından söz ediliyor.

    Hadis-i Şerif’te, Yahudilerin taşların ve ağaçların bile arkasına saklanacağı, buna karşın Gargat ağacından başka bütün taş ve ağaçların: "Ey Müslüman, Ey Allahın kulu, Yahudi arkamdadır, gel onu öldür" diyeceği ifade ediliyor. (Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25).

    Bahsi geçen hadis-i şerif Sahih-i Müslim’de; “Öyle ki Yahudiler taşların ve ağaçların arkasına saklanacak ama ağaç ve taş dile gelerek 'Ya Müslim! Ey Allah (c.c.) kulu! Gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır. diyecek. Sadece 'gargat' ağacı bunu söylemeyecek çünkü o Yahudi ağacıdır” buyuruluyor. (Kitab-ul Fiten H. 2239).

    Bu kadar yalın bir gerçeklikle ifade edilen hadis-i şerif üzerinde ayrıca bir yorumda bulunma ihtiyacı duymuyorum. Her şey gayet açık ortada�

    Fakat izniniz olursa Gazze’de yaşanan son vahşet görüntülerinden de yola çıkarak hadis-i şerifin son cümlesinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Ne buyuruyor Peygamber Efendimiz; “Ağaç ve taş dile gelerek, Ey Müslüman, gel, bak benim arkamda Yahudi var, buraya gizlendi, benim arkamda, gel onu cezalandır” diyecek.

    Demek ki Yahudilerin artık haddi iyice aşmış zulmüne tanıklık etmek ağaçların ve taşların bile deyim yerindeyse canına öyle bir tak edecek ki, sabırları taşacak ve ihbarda bulunmak üzere dile gelecekler.

    Hadis-i Şerif temel kaynaklarda böyle geçiyor. Birileri rahatsız olacak diye lafı eğip bükecek değiliz. Peygamber Efendimiz söylüyorsa El Hak doğrudur.

    Nitekim Yahudiler de yaptıkları işin sonunun nereye varacağını ve tarihteki örneklerinde de görüldüğü gibi hep böyle sürüp gitmesinin mümkün olmayacağının az da olsa farkında olmalılar ki, hadis-i şerifte “sadece o ağaç söylemeyecek” denilen gargat ağacını tarih profesörünün tespitiyle ülkenin her yanına dikmekten geri kalmıyorlar. İsrailliler her yana bu ağaçtan dikeceklerine zulme son verseler daha iyi olur. O zaman muhakkak ki daha güvende olacaklardır. Bu iş hep böyle gitmez. Tarih bunun örnekleriyle dolu.

    Prof. Dr. Osman ÖZSOY


    Bu Ayet ve hadislere iman ediyoruz biliyoruzki kafirler istesede istemese Allah C.C Nurunu tamalayacaktır. Ama müslümanlar yaratılış gayesini unutmaması lazım. Sabır tabi ama biz yapılması gerekenleri yaptıktan sonra sabredeceğiz.

    Dua kampanyasını destekleyen tüm arkadaşlara canı gönüldn teşekkür ediyorum.Allah filistin için kalbiyle diliyle dua eden tüm müslümanların dualarını kabul eylesin.

    Dua Kampanyasına kaldığımız yerden devam ediyoruz inşallah.

    TOPLAM : 1000 fetih suresi


    BURCU NOKTA..................10 ADT

    ELBİSTANLM...................40 ADT
    EHLİKEYF........................50 ADT
    FATMA48........................20 ADT
    USTA28..........................20 ADT
    NEŞELİGÜNLER..................10 ADT
    SUSAMÇÖREKOTU...............10 ADT
    SARIGÜL.........................40 ADT
    ELAY-SADOŞ.....................50 ADT
    ULUSOYDANTEL..................10 ADT
    NİHANAY.........................20 ADT
    KARAKAZAN......................10 ADT
    İLKAYINMEKANI..................20 ADT
    BERCESTE06 ......................10 ADT
    ALPİNC.............................10 ADT
    KOMŞULARIM.......................25 ADT
    GÖNÜLDENELE...................... 3 ADT
    BÜLBÜLÜNYERİ......................10 ADT
    AYFER SULTAN.......................71 ADT
    AKASYA NURAY....................... 5 ADT
    AYTENCE..............................30 ADT
    KARAMEL MUTFAK................... 5 ADT
    SAFİYECE..............................10 ADT
    YAĞMURUMUNELLERİ.................10 ADT
    GÜLAYCE...............................10 ADT
    CİMCİME26.............................50 ADT
    NALİYA.................................30 ADT
    FİLİZCEÖRGÜLER....................... 3 ADT


    KALAN......................... 408 ADT





    HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞLAR...





    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda