Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    FARKINDA OLMADIĞIMIZ MUHTEŞEM HAZİNE : HACET NAMAZI


    Sizi mutsuz eden büyük bir derdiniz mi var?

    Ulaşmak istediğiniz muhteşem bir idealin peşine mi düştünüz?

    Huzursuzluk, ailenizin ayrılmaz bir parçası mı oldu?

    Birisi kalbinizi mi kırdı?

    Önemli bir sınava mı gireceksiniz?

    Günü gelmiş bir borcunuzu hâlâ ödeyemediniz mi?

    İşsiz misiniz? İşten mi atıldınız? İşinizde bir türlü arzuladığınız başarıyı yakalayamadınız mı?

    İyi bir evlilik mi istiyorsunuz? Çocuğunuz mu olmuyor?

    Bunlardan çok daha önemli yüce gayeler uğruna çaba harcıyor, insanlığa İslâm'ı ve Kur'an'ı anlatmak için çırpınıyor, bir dizi plan ve program yapıyorsunuz. Ancak bir tarafta önünüze konan engeller, diğer tarafta gerçekleştirmeyi istediğiniz manevî projeler var. Bilhassa İslâm âleminin maruz kaldığı acılar, ıstıraplar, saldırılar, tuzaklar yüreğinizi yakıyor.

    Maddî manevî, küçük büyük, dünyevî uhrevî bütün dertleriniz veya arzularınız için kılacağınız muhteşem bir namaz var: Hacet namazı.

    Elbette bir kul olarak sebeplere sarılacak, üzerinize düşeni yapacaksınız. Ama bazen olur ki, sebepler tükenir ya da etkisiz kalır, bütün yollar denenir, çareler biter, ne yapacağını bilememenin ıstırabıyla yapayalnız kalırsınız. Artık kalbiniz kederli, gözünüz yaşlı hüzün denizinde yüzerken hacet namazı sizi sahile çıkaracak bir can simididir.

    Hz. Enes'in hacet namazı

    İşte bu muhteşem fırsatı değerlendirenlerden birisi olan Hz. Enes (r.a.) harika bir sonuç alır.

    Bir yaz günü Hazret-i Enes'e bahçıvanı gelerek, yağ­mur yağmadığından ve bahçenin kuruduğundan yakındı.

    Bu haber üzerine Hazret-i Enes, Resulullah'ın (a.s.m.) "Herhangi bir ihtiyacı olan kimse iki rekât namaz kıldıktan sonra Allah'a dua etsin" şeklindeki "hacet namazı" tavsiyesini hatırladı.

    Su isteyerek abdest aldı ve namaza durdu. Selam verdikten sonra bahçıvanına:

    – Gökyüzünde bir şey görebiliyor musun, diye sordu. Bah­çıvan:

    – Göremiyorum, dedi. Enes, tekrar içeri girip namaz kılmaya devam etti.

    Birkaç kez bahçıvana:

    – Gökyüzünde bir şey görebiliyor musun, diye sorunca adam:

    – Kuş kanadı gibi bir bulut görüyorum, dedi.

    Bunun üzerine Enes, namazını ve duasını sürdürdü. Az sonra bahçıvan Hazret-i Enes'in yanına girdi ve:

    – Gök bulutla kaplandı ve yağmur yağmaya başladı, dedi. Bunun üzerine Hazret-i Enes:

    – Haydi, ata bin de yağmurun nerelere kadar yağdığına bak, dedi.

    Bahçıvan etrafı dolaştığında, yağmurun sadece Hazret-i Enes'in büyük bahçesine yağdığını gördü. (İbn-i Sa'd, et-Tabakâtü'l-Kübrâ, c. 7: 21-22)

    Başkası için hacet namazı kılınabilir

    Kişi kendi adına hacet namazı kılıp dua edebildiği gibi, bir mümin kardeşinin amacının gerçekleşmesi için de namaz kılıp dua edebilir. Bu bir dua olduğu için kişi mümin kardeşinin derdini kendi derdi kabul edip onun için dua edebilir. Bunun dinen bir sakıncası olmadığı gibi, büyük sevap da kazandırır. Çünkü, hadislerde buyrulduğu gibi, "Mümin kardeşine dua eden kişiye melekler dua eder", "Kim bir mümin kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir."

    Bilhassa eşiniz, kardeşiniz, anne babanız veya arkadaşınız için hacet namazı kılıp dua edebilirsiniz.

    İnşallah kendiniz veya başkası için kıldığınız hacet namazı ve yaptığınız duadan sonra harika sonuçlar göreceksiniz.


    Sevgili Ayfersultan ablamızın dediği gibi; Gücü yeten herkes Filistindeki zulmün sona ermesi adına hacet namazı kılmalı ve bu konuda mümkün olduğunca çok müslümanı bilgelendirmelidir!...

    HACET NAMAZININ KILINIŞ ŞEKLİ:

    Hacet namazı, yatsı namazından sonra iki, dört ya da on iki rekât olarak kılınır. Hz. Peygamber'den gelen bir rivayete göre hacet namazının ilk rekâtında Fatiha’dan sonra üç defa Âyetel-Kürsî, diğer rekâtlarda Fatiha’dan sonra sırasıyla birer defa İhlas, Felak ve Nas sureleri okunur. Hacet namazı bitince Allah'a hamd ve sena, Resulullah'a salat ve selamdan sonra bir hacet duası okunması sünnettir. Çeşitli hacet duaları vardır. Bunlardan birisi şudur:


    "Allahümme innî es’elüke tevfîka ehli’l-hüdâ ve amele ehli'l-yakîni ve munâsehete ehli't-tevbeti ve azme ehli-s-sabri ve cidde ehli'l-haşyeti ve talebi ehli'r-rağbeti ve teabbüde ehli'l-vera'i ve irfâne ehli'l-ilmi hattâ ehâfek. Allahümme innî es'elüke mehâfeten tahcizünî an masiyetike hatta a'mele bi ta'atike amelen estehikku bihi rıdâke ve hattâ unâsihake bi't-tevbeti havfen minke ve hattâ uhlise leke'n-nasîhate hubben leke ve hattâ etevekkele aleyke fi'l-umûri ve husni zannin bike. Subhâne hâliki'n-nûr."


    Bu duanın anlamı şu şekildedir:
    "Allah'ım, Senden hidayet ehlinin başarısını, yakin ehlinin amellerini, tövbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, huşu ehlinin ciddiyetini, rağbet ehlinin talebini, vera ehlinin ibadetini, ilim ehlinin irfanını isterim ki, Senden gereği gibi korkayım. Allah'ım, Senden öyle bir korku isterim ki, o beni Sana isyandan menetsin; ta ki, Sana itaat ile öyle amel edeyim ki, onunla Senin rızana ereyim; Senden korkarak tövbeyle sana döneyim; sırf Senin sevgini kazanmak için halis nasihat edeyim; her işte Sana güvenip Sana dayanayım; Sana güzel zan besleyeyim. Nurun yaratıcısı Allah'ı tesbih ederim."


    Hacet duasını okuduktan sonra Allah'tan ihtiyacımızın giderilmesi yolunda dilekte bulunmalıyız. Duaları okurken, çektiğimiz acının tesiriyle tamamen Allah’a yönelmeli, çok samimi bir şekilde yalvarmalı, hâlimizi düşünerek gözyaşı dökmeliyiz.
    Hacet namazının ne zaman, nasıl kılınacağı ve ne okunacağı hususunda kendi halet-i ruhiyenize göre davranabilirsiniz. Bazı sıkıntılar ve istekler anlıktır. Mesela, bir haksızlığa uğradınız, bir eşyanız kayboldu, merak ettiğiniz bir kimseden haber alamadınız, acil yatırmanız gereken bir borcunuz var… Bu durumlarda hemen abdest alıp hacet namazı kılıp dua edebilirsiniz.


    Eğer geniş zamana yayılan bir derdiniz veya arzunuz varsa, mesela, üniversite sınavını kazanmak, çocuğunuzun veya eşinizin ıslahını istemek, iyi bir iş bulmak, çok ağır borçlardan kurtulmak, uzun süren bir hastalık için şifa istemek ve benzeri durumlarda yatsı veya teheccüt namazından sonra kılabilirsiniz.



    Bilhassa ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan ve İslam âleminin maruz kaldığı mağlubiyet ve zilletten kurtulması, hak ve hakikatin dünyaya hâkim olması için kılınacak hacet namazlarının 40 gün veya daha fazla bir süreye yayılması gerekir.



    Sevgili arkadaşlar filistin için dua kampanyamız sizlerin isteği üzerine devam ediyor.katılım devam ettiği sürecede burada yayınlamaya devam edeceğim inşallah..Daha önce katılamayan arkadaşlarımız içinde bir fırsat bu..hepinizi dua kampanyamıza davet ediyorum.Katılan arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Allah hepinizden razı olsun.İki cihanda da en güzel şekilde mükafatlandırsın amin..


    Toplam okunan Fetih suresi .......... 1111


    Ayfer sultan .....................................56
    Nihan-sarıgül .................................. 53
    Tiritçi ............................................................. 12

    GENEL TOPLAM 1232


    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda