Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Peynirli Pogaca tarifi

    MALZEMELER
    1 çaykaşığı zeytinyağı
    200 gr ekmek hamuru
    200 gr emmental peyniri
    2 su bardağı süt

    6 kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin.
    Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız.
    Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün.Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda