Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    TAVUK DOLMASI NASIL YAPILIR

    Gerekli malzeme:

    8 kişi için 2 kilo!uk bir tavuk, 200 grim salam, 200 gram sosis, 60 gram rendelenmiş kaşer, maydanoz, 2 küp et suyu, küçük hindistan cevizi, bir bütün yumurta ve bir yumurtanın sarısı, 4 tepeleme dolu çorba kaşığı galeta unu ya da iyice kurutulmuş ekmek kırıntısı, 2 diş ka­ranfil, dörtte bir küçük kereviz, bir ha­vuç, bir soğan. 50 gram yağ, tuz.

    Hazırlanması:
    4 litre suyun içine et suyunu, bütün sebzeleri koyarak kaynatın. Kaynama, orta sıcaklıkta ateşte 40 dakika kadar sürsün. Bu arada tavuğun kalbini, ka­raciğerini, sosisleri ve salamı ince ince kıyın. Maydanozu da ince ince kı­yın. Bunların hepsini büyükçe bir ka­bın içine koyun, iyice karıştırın. Bir çay fincanı kaynar su içinde pıhtılaştırılmış galeta ununu ya da ekmek kırın­tısını üzerlerine dökün. Sonra da tuz, karabiber, rendelenmiş kaşer ile ren­delenmiş küçük ‘hindistan cevizini, bü­tün bir yumurta ile bir yumurtanın sa­rısını ekleyin. ‘Hepsini iyice karıştırın.

    Tavuğun içini bu dolma içi ile iyice doldurun, sonra mutfak ipi ile tavu­ğun karnını sıkıca dikin. Böylece içi dolmuş tavuğu 40 dakika süre ile kaynamış sebzeli suyun içine yerleştirerek, yağı ekleyin ,ateşe oturtun. Orta ateş­te tavuğu 2 saat pişirin. Tavuk iyice pişince sıcak ya da soğuk olarak yiye­bilirsiniz.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda