Yarım kg. parça et (kuzu kol)
4 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 kg. şevketibostan
Yarım limon
1,5 su bardağı su
Tuz, bir yumurta sarısı
Şimdi Ege'nin en meşhur yemeğinin tarifini sizlere de yazıyorum. Lütfen denemenizi de istiyorum. İşte yemeğimiz. Soğanları doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Şeffaflaşınca etleri de ilave edip biraz çevirelim. Ayıkladığımız ve dörde böldüğümüz şevketi bostanları ekleyip üzerine tuzunu, suyu ilave ederek fırında güvecin içinde 1 saat kadar pişirelim. Bir yumurta sarısı ve yarım limonun suyi ile terbiye yaparak, fırından çıkardığımız yemeğimizin içine ilave edip, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
4 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 kg. şevketibostan
Yarım limon
1,5 su bardağı su
Tuz, bir yumurta sarısı
Şimdi Ege'nin en meşhur yemeğinin tarifini sizlere de yazıyorum. Lütfen denemenizi de istiyorum. İşte yemeğimiz. Soğanları doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Şeffaflaşınca etleri de ilave edip biraz çevirelim. Ayıkladığımız ve dörde böldüğümüz şevketi bostanları ekleyip üzerine tuzunu, suyu ilave ederek fırında güvecin içinde 1 saat kadar pişirelim. Bir yumurta sarısı ve yarım limonun suyi ile terbiye yaparak, fırından çıkardığımız yemeğimizin içine ilave edip, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder