Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Patatesli somon tarifi

    Malzeme

    4 kişilik
    2 adet patates
    8 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım kg. somon file
    4 diş sarımsak
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Yarım demet dereotu
    Tuz, karabiber
    1/3 su bardağı krema (100 ml.)
    Yarım demet maydanoz
    2 dilim beyaz tost ekmeği

    Fırını 200 derecede ısıtalım. Patatesleri yarım cm. kalınlığındaki halkaları fritözde hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Kağıt havlu üzerine alalım. Fırın tepsisini tereyağının yarısı ile yağlayalım. Tepsiye kızarmış patatesleri, halka halka kestiğimiz somon dilimlerini dizelim. Üstüne kremanın yarısını ve dereotunu ekleyelim. Tekrar patates dilimlerini dizelim. Üzerine kalan tereyağını parçalar halinde koyup tepsiyi folyoyla kapatıp 15 dakika fırında pişirelim. Bu arada tost ekmeklerini, hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Kızarmış ekmekleri, sarımsak, maydanoz, tuz ve biberle, ekmekleri küçük parçalar haline gelene kadar robotta öğütelim. Tepsiyi fırından alıp bu karışımı patateslerin üstüne dökelim ve üstünü kapatmadan 15 dakika kadar, kıtır olana dek pişirelim. Fırından çıkarmadan önce kalan kremayı ve kaşar peynirini üstüne döküp, peynirler eriyene dek pişirelim. Daha sonra da servis yapalım. Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda