Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Sütlü balık tarifi

    4 kişilik

    1 kg. levrek

    1 su bardağı su

    1 fincan Orkide sıvı yağ

    5-6 adet karides

    1 adet defne yaprağı

    2-3 arpacık soğanı

    2 adet küçük domates

    2 adet yeşil biber

    125 gr. tereyağı

    3 çorba kaşığı un

    2 su bardağı süt

    150 gr. kaşar peyniri rendesi

    Sirke

    Tuz, karabiber


    Balıkların içini temizleyip yüzgeçlerini kesip çıkaralım ve yıkayalım. Balığın alabileceği büyüklükte bir tencerede sütü ve suyu koyup 1 adet defne yaprağı ile 2-3 arpacık soğanı koyup kaynatarak balıkları haşlayalım. Balıkları haşlama suyundan çıkartıp baş ve kılçığını çıkaralım. Ayrı bir tencerede unu zeytinyağında pembeleştirmeden kavuralım. Pembeleşmeye başlayınca sütü ilave edip tuz ve karabiber ekleyerek, muhallebi kıvamında sos elde edelim. Balığı fırına dayanıklı bir servis tabağının ortasına yerleştirelim. Arasına tuz ve parça parça tereyağını koyalım. Hazırladığımız sosla balığın üzerini kaplayalım. Tekrar üzerine 5-6 küçük parça tereyağı koyalım. Kaşar peyniri rendesini ile üzerini kaplayalım. Üzerini biber, domates ve karides ile süsleyip 200 dereceli fırında kaşar eriyene kadar pişirelim. Süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda