Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Patatesli Kol boregi tarifi


    Malzemeler;
    - 3 adet yufka
    - 75 gr. margarin
    - 1 çay bardağı yoğurt
    - 1 çay bardağı süt
    - 2 yumurta
    - 4/5 orta boy patates
    - 2 dal taze soğan
    - 1/3 demet maydonoz
    - 100 gr. beyaz peynir
    - nane, kekik, tuz
    - susam, çörek otu

    Hazırlanışı;
    Patatesleri haşlayıp bir kapta çatalla ezin. İçine taze soğan ve maydonoz yapraklarını ince ince kıyın, peyniri ve isterseniz nane, kekik gibi baharatları ve gerekiyorsa tuz ilave edin.

    Margarini tavada eritin, soğuduktan sonra içine yoğurt, süt ve yumurtaları ilave edin, iyice karıştırın (margarin iyice soğumuş olmalı yumurtaların içine kırıldığında pişmemesi için).

    Yufkayı tezgaha yayın. Yarısına yoğurtlu karışımdan ince tabaka halinde fırça ile sürün. Diğer yarıyı üzerine katlayıp yarım ay şekli verin. Onun üzerine de karışımdan sürün. Patatesli harçtan uzun olan tarafa şerit halinde yayın ve yufkayı rulo olarak sarın. Yağlanmış tepsinin ortasından başlayıp helezon şekli vererek tüm yufkalara aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştirin. Kalan yoğurtlu, margarinli harcın içine bir yumurta daha kırıp böreğin üzerine her tarafına yedirecek şekilde döküp sürün. En son üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet Olsun!

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda