Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Kilo Vermeyi Kolaylaştıran Besinler

    En çok merak edilen sorular:

    1-Yiyerek zayıflamak mümkün mü?

    2-Kilo vermek için hangi besinlerden daha fazla tüketmeliyim?

    3-Kilo verdiren besinler nelerdir?

    Araştırmalara göre, meyveler ve sebzeler midenizi çok fazla kalori yüklemesi yapmadan doldurabilir. Örnek verecek olursak; 2 bardak haşlanmış brokoli 87 kalori, yine 2 bardak çilek 99 kalori.
    Süper besin olarak meyve ve sebzeleri düşünürsek, lifi de süper besin öğesi olarak düşünebiliriz. Çünkü meyve sebzeler yaklaşık olarak 2 bardağında 5 - 9 gram lif vardır.

    Diğer bir süper besin ise proteindir. İştahı keserek daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Besinlerden proteince zengin fakat kalorisi düşük olanlar tercih edilemlidir. (Az yağlı süt veya yoğurt bunun için iyi bir seçimdir). Proteinler metabolizmayı hızlandırırlar ama ihtiyacınızdan fazla tüketildiği taktirde kilo vermenize değil, almanıza sebep olur.

    http://www.diyetteyim.com/wp-content/uploads/2009/02/diyet-yapmanin-10-yolu.jpg

    1. Yeşil çay
    Yapılan çalışmalara göre 3 ay boyunca her gün bir litre yeşil çay içenler, diğer gruba oranla daha fazla yağ kaybetmiş. Araştırmacılara göre yeşil çayda bulunan yararlı bir fitokimyasal kalori yakımını sağlayıp, kilo kaybını artırmıştır.

    2. Çorba
    Ana yemekten önce içilen et veya balık suyuna bol domatesli çorba doygunluk hissi vererek ana yemeğe geçişte kişinin kendisini tok hissetmesini sağlar ve kişi daha az kalori alma eğiliminde olur.

    3. Yeşil salata
    Yapılan araştırmalara göre yemekle birlikte yenen kalorisi düşük küçük salata, öğünde alınan toplam kaloriyi yüzde 7, büyük salata ise yüzde 12 azaltabiliyor. Fakat araştırmanın sonuçları yüksek kalorili salatalar için tam tersinin doğru olduğu ortaya koyuyor.

    http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_6298/%5B2%5D1542008165141_4253.jpg

    4. Yoğurt
    Araştırmaya göre günde 3 porsiyon yüksek kalsiyumlu ve yağsız yoğurt tüketen obez bireyler, düşük kalsiyum ve yağlı yoğurt tüketen obez bireylere göre %22 daha fazla kilo ve %61 daha fazla vücut yağı kaybettikleri görülmüş. Araştırmanın diğer bir sonucu ise yüksek kalsiyumlu, yağsız yoğurt yiyenlerin %81 daha fazla karın bölgesindeki yağlarını kaybetmeleridir.

    5. Kuru baklagiller
    Kuru baklagiller içinde bulunan lifler dolayısıyla kendinizi tok hissetmenizi sağlarlar. 1 bardak barbunya yaklaşık 6 gram lif, 4 gram protein ve yaklaşık 90 kalori içerir.

    6. Su
    Su “0″ kalori olduğu için süper besin olarak kabul edilir. Bu sonuçtan su içsem yarıyor sözünün de gerçek dışı olduğunu söyleyebiliriz.Suyunuzu sade olarak içmek hoşunuza gitmiyorsa, içine taze meyve dilimleri koyarak bekletin ve sonra tüketin.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda