Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Derya Baykal - Oya İnci Firinda Kabak Yemegi Tarifi

    Malzemeler:

    - 6 adet orta boy kabak
    - 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (yağsız peynir kullandım)
    - 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

    Beşamel sos için:

    - 2 tatlı kaşığı tereyağı
    - 2 tatlı kaşığı un
    - 1 su bardağı süt
    - 1 çay kaşığı karabiber, tuz

    Üzeri için:

    - Rendelenmiş kaşar peyniri (dilediğiniz miktarda)
    - Pul biber

    Yapılışı:

    1. Sos için tereyağını eritin, unu ekleyip sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, çırparak karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip kısa bir süre daha pişirin ve ocaktan alın.

    2. Büyükçe bir tencerede tuzlu su kaynatın. Kabakların dışını kazıyıp uzunlamasına ince bir kapak kesip çıkartın. Tatlı kaşığı ile içlerini biraz daha oyun. Bu şekilde hazırladığınız kabakları kaynayan suya atıp 10 dk kadar haşlayın.

    3. Yumuşayan kabakları sudan çıkarıp süzülmeleri için bir müddet süzgeçte beklettikten sonra hafif yağlanmış bir borcama alın. Beyaz peynir ve dereotunu karıştırarak hazırladığınız içi kabakların ortalarına paylaştırarak doldurun.

    4. Kabakların üzerine beşamel sosu dökün, bir miktar kaşar peyniri serpip pul biber gezdirin. 175 derece ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.


    Not: Kabakların içini oyarken çıkan parçaları ziyan etmek istemezsiniz biliyorum. Onları annemin yaptığı gibi daha sonra kullanmak üzere bir poşete koyup buzdolabına kaldırın. Daha sonra ister herhangi bir kabak yemeğine ya da çorbasına, isterseniz böreğinize ya da mücverinize eklersiniz...

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda