Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Dikkat! Güzel Ayaklar icin Bakim Onerileri

    Sağlıklı ayakların kaliteli bir yaşamın parçası olduğunu; güzel ve rahat ayaklarla bunun sağlanabileceğini unutmayın. Podiatri uzmanları ayak bakımı ve sağlığının günlük hayatımızdaki yeri ve önemini, sağlıklı yaşam için ayak bakımının lüks değil ihtiyaç olduğunu vurguluyor ve sağlıklı ayaklar için tavsiyelerde bulunuyorlar.

    Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir. Ayaklar 10-15 dakika sıcak biberiyeli suda bekletilir. Nasırlı kısımlar zeytinyağı, hintyağı veya lanolin ile ovuşturulur. Ya da limon ortasından kesilir ve kabuğu soyularak ters çevrilir. Kabuk kısmına yağ konur ve kabuk nasırlı bölgelere sarılır.

    Ayaklar karbonatlı sıcak suya batırılır ve sert kısımlar yumuşayıncaya kadar devam edilir. Daha sonra ayaklar kurulanır ve 4 çorba kaşığı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı sirke eklenerek, bu karışım ayaklara ovuşturularak sürülür. Sert kısımlar pomza taşı ile ovulur.

    Topuklarınızın sertleşmesini arzu etmiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır.

    Bu uygulamalar özellikle nasırlaşmaya başlamış ama tam olarak nasırlaşmamış durumlarda etkilidir.

    Ayak bakımı ve ayak sağlığı için ipuçları

    - Kaynamakta olan 2 litre suya iyice yıkadığınız beş portakal kabuğunu atın,ateşten indirin.20 dakika dinlenmeye bırakın. Daha önceden hazırladığınız sıcak su dolu banyo suyunun içine dökün.Yorgun bacaklara iyi gelir.

    - Yeni doğmuş bebekler gibi topuklara sahip olmak için 1 hafta süreyle ayaklarınızı vazelinle ovun.

    - Yıkandıktan sonra ayaklar henüz ıslakken ,topuk ve parmak üzerlerindeki nasırları sünger taşı ile kazımalı,sonra kremlemelidir. Bir sıcak ,bir soğuk ayak banyosundan sonra,sert bir fırça ile yapılan masaj faydalıdır.

    - Ayaklarınız çok yorulduysa önce beş dakika süreyle sıcak tutun. Sonra on saniye soğuk suyun içinde bekletin ve bu ikili işlemi 4/5 kez tekrarlayın. Daha sonra kurulayın ve kolonya ile ovalayın.

    - Aynı yerde uzun süre ayakta durmak sakıncalıdır.Hareket ederek kan dolaşımına yardımcı olmak gerekir.mümkün olduğunca yalın ayak gezilmelidir. Bu ayakların hava almasını sağlar. El kremiyle masaj yaparak ayak derisini yumuşatmak,ayak tabanında oluşan nasırları yok eder.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda