Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    Gerdan tatlısı Tarifi

    1 adet koyun gerdanı

    2,5 su bardağı toz şeker

    2,5 su bardağı su

    Yarım limon suyu

    1 fincan ağartılıp, ikiye ayrılmış kavrulmuş badem

    1 çay kaşığı tarçın

    3-4 adet karanfil



    İşte tatlımız: Koyun boynunu bir gece suda bekletip, kanlarından arındırıp, temizleyelim. Ertesi gün yıkayıp düdüklü tencerede haşlayalım. Soğutup kemiklerinden ve yağlarından temizleyelim. Etleri lif lif tiftelim. Bir tencereye su ve şeker koyup şeker eriyince, içine etleri boca edilip, şuruplu bir tatlı elde edelim. Yarım limonun suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatalım. Sulu ya da koyu olmayacak şekilde kıvama gelince tarçını da ekleyip bir taşım kaynatalım. Bademleri ilave edip karıştırarak ocaktan alalım. Dinlendirip ılınan tatlıyı ikram edelim. Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda